Over The Damned and Dirty

The Damned and Dirty is een duo met de voeten ferm in de rootsmuziek. Ze leggen de nadruk op pakkende nummers met afwisselend donkere en scherpe teksten in vlekkeloos Engels met een flinke emmer soul. De sound is in alle opzichten rauw en dwingend.

Het duo bestaat uit songwriters Micha Sprenger (gitaar) en Kevin de Harde (zang, mondharmonica) en maakte sinds 2012 vier albums, waarvan er drie bekroond werden met een award voor “Best Dutch Blues Album”.

Het debuut van The Damned and Dirty kwam uit in 2012. In de daarop achtereenvolgende jaren brachten ze respectievelijk Sell Your Soul, Rolling Into Town en Hoodoo Down uit. In 2016 presenteerden zij hun nieuwe single Bye Bye to Ya in een stampvolle grote zaal van Paradiso in het voorprogramma van Robert Cray.

In 2017 gaat het duo een samenwerking aan met de Vlaamse drummer en producer Mario Goossens (bekend van o.a. Triggerfinger). Voor de vijfde release zijn de mannen toe aan een nieuwe invalshoek en een nieuwe werkwijze. Het doel is een ruigere, vuigere en meer pop-georiënteerde sound. De nieuwe release staat voor november in de planning.

Op 27 mei 2017 speelt The Damned and Dirty op het Bali Blues Festival in Indonesië. De organisatie verkoos de band boven andere acts uit Europa.

Live spelen ze als duo of een voltallige band.

High-res: 1, 2.