The Damned and Dirty op Bali Blues Festival

Onlangs kwam het hoge woord dat we als enige Europese act zijn uitverkozen om te spelen op het Bali Blues Festival in Indonesië op 27 mei. We verheugen ons zeer op het optreden op het prachtige eiland Bali. In de aanloop tot, tijdens en na onze reis naar het optreden zullen we jullie uiteraard op de hoogte houden met foto’s, filmpjes en verhalen zodat jullie volop mee kunnen genieten van dit avontuur. Hou dus onze website in de gaten, of volg ons op Facebook om geen bericht te missen.

Mario Goossens produceert nieuwe EP The Damned and Dirty

De nieuwe EP van het roots duo The Damned and Dirty wordt geproduceerd door de Vlaamse producer en drummer Mario Goossens (Triggerfinger). De samenwerking is inmiddels begonnen en de eerste tracks staan al in de steigers. Het duo schrijft en produceert al jaren eigen muziek, maar is voor zijn vijfde release toe aan een nieuwe invalshoek en een andere werkwijze. Het doel is een ruigere, vuigere en meer pop-georiënteerde sound. Het gezelschap gaat voor een release in november.

In de fonkelnieuwe studio “The Gorio Hills” in Vlaams Limburg wordt de komende maanden hard gewerkt aan een handvol nummers die in november als EP zal verschijnen. Kevin de Harde en Micha Sprenger willen graag nieuwe wegen ontdekken en bewandelen: “De ervaring die Mario brengt in combinatie met zijn stijl van produceren spreken ons erg aan. De dingen die we tot nu toe hebben gemaakt knallen al als nooit tevoren de speaker uit.”

Het duo start binnenkort ook een crowdfunding-actie. Deels om de productie van de nieuwe EP te financieren, maar ook om fans en geïnteresseerden de kans te geven deel uit te maken van iets unieks. De tegenprestaties zijn er dan ook naar: van een gesigneerd exemplaar van de nieuwe EP tot en met een huiskamerconcert en een VIP behandeling op de release party.

De wortels van de band liggen diep in de blues, maar er wordt bewust gekozen voor een nieuwe aanpak. Ruiger en vuiger dan ooit en met meer pop-invloeden, zonder die onmisbare soul kwijt te raken. Mario Goossens: “Voor mij is het belangrijk dat we de roll in de rock houden.“

De werkzaamheden zullen kort onderbroken worden voor een optreden op 27 mei aanstaande op het Bali Blues Festival in het zuiden van Bali. De mannen zijn super trots dat ze als eerste en enige Europese act zijn geselecteerd voor een van de grootste blues festivals van Indonesië.

Dutch Roots and Blues Tour

The Damned and Dirty is trots om onderdeel uit te mogen maken van de Dutch Roots and Blues Tour, een initiatief van zeven bands en BAFmusic. Vanaf dit najaar gaan we gezamenlijk langs de grotere zalen voor een serie indoorfestivals.

Instant indoorfestival
Verdeeld over twee podia in de deelnemende locaties kun je 7 van de allerbeste Roots en Blues bands van Nederland voor het eerst samen zien optreden.

Top Roots en Blues
De beste bands en muzikanten met vele awards en winnende albums staan nu samen op het podium. Rootbag, Dynamite Blues Band, Detonics, The Damned and Dirty, LaBomba, Little Steve & The Big Beat en Paardekooper brengen in 4 uur tijd het allerbeste dat Nederland te bieden heeft.

De agenda tot nu toe:

15 oktober 2017
De Vorstin, Hilversum
29 oktober 2017
Q Factory, Amsterdam
26 november 2017
Duycker, Hoofddorp

Meer informatie op de website: www.dutchrootsandbluestour.com

 

Live in Paradiso

Check out the video of our performance in Paradiso now!

We had a single release party and played support for Robert Cray on October 20th, 2016.

Most of the footage for this videoclip was filmed by fans in the audience on their mobile phones, creating a unique blend of amateur and professional footage (and some crappy compression here and there, but we’ll just call that ‘effect’).

Video by Bas Stoffelsen, Peter Nelissen, and a load of people using their phones:
– Margot van Roode
– Angelique van Braak
– Ben Lucke
– Henk Polman
– Linda Lute
– Brigitte de Groot
– Michael Mick
– Nico Broekhof
– Ratna de Bes
– Wouter Fris
– Yuri Sprenger
– Yvonne Kerkwijk
– Peter Nelissen
– Bas Stoffelsen

Video edited by Bas Stoffelsen
Audio edited by Erwin Palper
Featuring Erwin Palper on drums

Bye Bye To Ya is out now!

VINYL:

Bye Bye To Ya / I Ain’t Coming Home (limited edition vinyl)

ITUNES:
https://itunes.apple.com/nl/album/bye-bye-to-ya-single/id1156148106

SPOTIFY:

It’s here!

Our new single Bye Bye to Ya is out there! We presented it in a packed Paradiso and we had a blast!

The Damned and Dirty in Paradiso

Listen on Spotify, download it on Itunes or get it on vinyl (you should definitely do that!)

Or hear it on Radio Veronica tonight (Friday, October 21st) between the hours of 8 and 9!

Some The Damned and Dirty fans

Great time at Texel Blues

Texel is a wonderful island, but once a year for a couple of days its main town changes its name from “Den Burg” to “Den Blues“. That’s three days of great bands, great beer (Skuumkoppe!) and good times. We played the main stage on saturday and were followed by UK band King King. The venue was PACKED and we played our asses off. We’ll let the pictures and video tell the story:

This slideshow requires JavaScript.

New single live on 3FM

Last night we played our new single (release October 20th in Paradiso) live on the Dutch national radio station 3FM. Be sure to check (and share!) the video:

Live @ 3FM

The Damned and Dirty will be playing their new single “Bye Bye to Ya” live, for the first time on the Dutch national radio station 3FM! We’ll be there friday night September 9th around 3AM CET (so that’s 2016-09-10 03:00 +0200 ;-)). Come join us!

3fm